Olej z nasion baobabu (nierafinowany) – AJEDEN

Olej z nasion baobabu  bogaty w nienasycone kwasy tłuszczowe omega 3, 6 i 9 oraz witaminy A, C, D, E, F. Olej z baobabu podobnie jak olej awokado, głęboko penetruje skórę. Ze względu na wysoką zawartość niezbędnych nienasyconych kwasów olej polecany jest do cery zniszczonej, suchej, wrażliwej. Olej z baobabu używany jest w Afryce by chronić skórę przed surowymi pustynnymi warunkami.

Właściwości:

pielęgnuje i regeneruje przesuszoną, zniszczoną, ze zmarszczkami skórę;
przeciwdziała pękaniu i pierzchnięciu;
działa przeciwstarzeniowo oraz pomaga w zwalczaniu objawów starzenia się;
przeciwdziała powstawaniu blizn i rozstępów;
łagodzi skutki oparzeń;
wzmacnia włosy i paznokcie, zapobiegając ich rozdwajaniu.
Działanie i zastosowanie :

Olej z nasion baobabu zawiera najcenniejszy rodzaj kwasów, jakimi są nienasycone kwasy tłuszczowe – omega 3, 6 i 9. Jest bogaty również w odżywcze witaminy. Połączenie wartościowych składników sprawia, że ten oleisty płyn to ratunek dla bardzo zniszczonej skóry. Wnika w głąb niej i pozostawia ją wygładzoną. Ponadto zrekonstruujemy nim zniszczone włosy, a nawet paznokcie. Olej z nasion baobabu jest szczególnie polecany osobom starszym, aby zahamować oznaki starzenia się i delikatne wygładzić zmarszczki. To również rewelacyjna mikstura łagodząca wszelkie objawy wywołane skrajnymi czynnikami zewnętrznymi – zimą uratuje spierzchniętą skórę twarzy, ust czy dłoni, a latem będzie niezawodny w kojeniu poparzeń słonecznych. Ze względu na jego silnie regenerujące właściwości, oleju z nasion baobabu używać można podczas zmagania się z przeróżnymi problemami skórnymi. Poradzi sobie także w zniwelowaniu niewielkich blizn spowodowanych trądzikiem, czy rozstępów

INCI: Adansonia Digitata (Baobab) Seed Oil

Pojemność: 30ml

27,00 

Na stanie

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Olej z nasion baobabu (nierafinowany) – AJEDEN”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *